گیوه بافی
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، نَشَلج یکی از روستاهای هدف گردشگری در کشور از توابع بخش نیاسر کاشان و پرجمعیتترین روستای این شهرستان چون نگینی سبز محصور در حلقه انگشتری ارتفاعات اردهال میباشد که گیوهبافی از مهمترین صنایع دستی آن مشهور به گیوه نشلجی با مشارکت زنان و مردان هنرمند این روستا تولیدمیشود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، در گفتو گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت:گیو هبافی یکی از هنرهای خاص منطقه کاشان در روستای نشلج بهعنوان تنها نقطه تولید این پاپوش در شهرستان است.
محسن جاوری،با تاکید بر اینکه هنر گیوهبافی یکی از مشاغل خانگی است افزود:تولید گیوه از دو بخش «تختکشی و رویهبافی یا بهاصطلاح گیوهچینی» تشکیل میشود یعنی دو نفری که کار تختکشی و رویهبافی گیوه را هر کدام جداگانه انجام میدهند. وی کار تختکشی گیوه را مردانه و دانست و گفت: رویه بافی کاری است که زنان انجام میدهند و تعداد قابل توجهی از بانوان نشلجی این کار را انجام میدهند. بهگفته وی، گیوهبافی یک هنری است که هیچ صنعتی به صورت حرفهای در آن استفاده نمیشود به این دلیل میتوان گفت هنری سنتی از مصادیق اقتصاد مقاومتی است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، با اشاره به بافت رویه گیوه از نخ پنبهای و استفاده از پارچه پنبهای برای اتصال رویه و تخت چرمی آن افزود:برای همین میتوان گفت در تولید گیوه هیچ مصنوعی بهکار نمیرود.
یاری نامه(منبع): باشگاه خبرنگاران جوان www.yjc.ir