آشنایی بیشتر با کهن باغ شهر ایران

نیاسر تا خردادماه ۱۳۷۶ به لحاظ تقسیمات کشوری دهستان شناخته می شد. در مورخ۲۷/۰۳/۱۳۷۶ بنا به مصوبه ی شماره ۵۴۰۵۷۰ت ۱۷۶۶۷ ک هیات وزیران و در اجرای ماده ۴ قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری (مصوب ۱۳۶۲) نیاسر به شهر تبدیل و به عنوان مرکز بخش نیاسر از توابع شهرستان کاشان در استان اصفهان شناخته شد.

پیش از آن نیز هیات وزیران در سال ۱۳۷۵ روستای غیاث آباد ( باریکرسف) و آستانه ی مبارک حضرت سلطانعلی ابن محمد باقر علیه السلام که مقدم ترین و بزرگترین امامزاده ی مدفون در ایران است را از استان مرکزی منتزع و به نیاسر ملحق نموده بود. بنابراین نزدیک به ۱۳ سال است که برابر قانون تقسیمات کشوری ، نیاسر شهر شناخته می شود.

در سال ۱۳۸۶ و در جریان بیست و نهمین سفر استانی هیات وزیران در استان اصفهان ، نیاسر به همراه مشهد اردهال و جوشقان کامو و قمصر به عنوان مناطق نمونه گردشگری کاشان مصوب و معرفی شدند. ضمن آنکه روستای نشلج نیز به عنوان روستای گردشگری نشلج مصوب و معرفی شده که این روستا در بخش نیاسر قرار دارد.

بنابراین نیاسر علاوه بر اینکه خود منطقه ی نمونه گردشگری است منطقه ی گردشگری مشهد اردهال و روستای گردشگری نشلج را نیز در بر دارد و این مزیتی بی نظیر در میان مناطق نمونه گردشگری ایران تلقی می شود. جاذبه های نیاسر متنوع هستند. در تلاقی طبیعت ، تاریخ و آیین انواعی از جاذبه های طبیعی ، آب و هوای معتدل ، پوشش گیاهی مشتمل بر باغ و بوستان و گلستان و مرتع ، چشمه ی تالار ، آبشار زیبای نیاسر ، درختان سرو و چنار کهنسال ، کوهستان و جاذبه های تاریخی ( آتشکده ی ساسانی موسوم به چار طاقی نیاسر، غار رئیس مربوط به دوره اشکانی ، حمام صفویه ، برج چالقاب و … ) و جاذبه های آیینی ( بارگاه حضرت سلطان علی ابن محمد باقر علیه السلام و مراسم قالیشویان که در دومین جمعه ی پاییز هر سال برگزار می شود، مراسم عاشورا و تاسوعا که با حرکت هیات های مذهبی و حمل نخل و ترتیبات خاصی برگزار می گردد) را شامل می شود و زمینه ی تبدیل نیاسر به منطقه ی نمونه ی سرمایه گذاری را فراهم کرده است.

در حال حاضر جمعیت نیاسر از ۵ تا ۱۰ هزار نفر به ترتیب در نیمه ی دوم و اول سال نوسان دارد. بدین ترتیب که نیاسری های ساکن کاشان یا شهر های دیگر در فصلهای بهار و تابستان برای بهره مندی از طبیعت ، برداشت محصولات کشاورزی و به ویژه گل محمدی ، بهره مندی از آب و هوای معتدل و پاک ، تفرج و تفریح به منازل و ویلا های خود باز می گردند. البته طی ده سال گذشته توسعه ی گردشگری و برگزاری جشنواره ی گل و گلاب و بازدید گردشگران از نیاسر و وجود امکاناتی از قبیل گاز شهری ، تلفن ، راه دسترسی مناسب ،خدمات و فعالیتهای شهرداری نیاسر، اختصاص وام مسکن روستایی و توسعه ی درآمد های ناشی از گردشگری و ایجاد برخی زیرساختهای دیگر سبب شده است که جمعیت ثابت نیاسر رو به فزونی گذارد.

توسعه ی شهر نیاسر اگر بدون توجه به حفظ ویژگیها و جاذبه های آن و همراه با نابودی فضای سبز و بوستانها و گلستانها به بهانه ی توسعه ی معابر و ساختمان سازی و بدون آموزش و ترغیب ساکنین به حفاظت محیط و طییعت اتفاق بیفتد ارزش های گردشگری منطقه را از بین خواهد برد. مردم نیاسر به زبان فارسی و تقریبا بدون لهجه صحبت می کنند و در سالیان اخیر به تحصیل اهمیت بیشتری می دهند.

توجه زیاد گردشگران و طرح جاذبه های نیاسر در رسانه ها و هجوم عده ای برای خرید ملک و تلاش عده ی دیگر برای توسعه ی غیر قانونی حدود مالکیت و تعرض به اراضی موات و منابع طبیعی و تملک آن در سالیان اخیر قیمت املاک و در نتیجه اختلافات راجع به مالکیت اراضی را توسعه داده که این مساله می تواند به خرد شدن مالکیت و نابودی باغها و گلستانها بیانجامد. بعضی سوداگران نیز با عرضه ی گلاب غیر ناب (گلاب با غلظت پایین تر از حد طبیعی ) به جای گلاب ناب و نیز عرضه ی عرقیات گیاهی با کیفیت پایین می توانند توسعه ی صنعت عرقیات و اسانس در کاشان را تهدید کرده و به اعتبار آن صدمه ی جدی وارد کنند.

امید می رود دستگاهها و مقامات ذیربط و نیز مردم پرتلاش و با هوش نیاسر به حفظ اقلیم ارزشمند ،تاریخی و خدادادی نیاسر اهتمام بیشتری داشته باشند و به گونه ای عمل نمایند که حداقل ، جاذبه های نیاسر برای آیندگان کمتر از آنچه که برای ما هست نباشد.

یاری نامه: (منبع) سایت شخصی صادق رئیسی کیا  www.raeisikia.com


Please provide full Credentials Infomation