صنعت گردشگری، بدون منافع پايدار برای نیاسری ها

برابر یک مقاله پژوهشی که تحت عنوان "سنجش پايداري گردشگري از نگاه جامعه محلي مطالعه موردي؛ شهر نياسر" از سوی آقای مهرداد کرمی در تابستان 1391 در صفحات 31 تا 55 بیست و پنجمین شماره نشریه تحقيقات كاربردي علوم جغرافيايي (علوم جغرافيايي) به چاپ رسیده، آمده است:  

امروزه گردشگردی به یکی از مهمترين منابع اشتغال در جوامع تبديل شده است. اين صنعت باعث ايجاد و رونق سرمايه گذاری های کلان در آن دسته از زيرساخت هایی شده است که شرايط زندگی افراد محلی را بهبود و ارتقاء می بخشند. از طرفی، جوامع پيچيدگی خاص خود را دارند و به عنوان منابع مهمی براي گردشگری محسوب می شوند. با توجه به سمت و سوهایی که در زمينه پايداری بوجود آمده، مشارکت جوامع محلی تحت لوای گردشگری اجتماع محور يکي از محوريت های بسيار مهم برنامه های گردشگری مي باشد.

چرا که، جوامع، تنها تاثيرپذير گردشگری نيستند بلکه آنها در مقابل آن واکنش نشان مي دهند و از فرصت هایی که بوجود می آورد بهره مي برند. بر همين اساس هدف اين مقاله سنجش پايداری گردشگری از ديدگاه ساکنين جامعه محلي شهر نياسر می باشد.

فرضيه اصلی تحقيق بر اين اساس است که منافع ساکنين محلی شهر نياسر در روند اجرای گردشگری پايدار لحاظ شده است.

روش پژوهش اين مطالعه پيمایشی (مصاحبه هاي عمقي و تکميل پرسشنامه) و از نوع کاربردی است. به منظور تجزيه و تحليل داده هاي به دست آمده از نمونه ها، از روش های آمار توصيفي و روش های آمار استنباطي استفاده شده است.

يافته های پژوهش حاکي از اين است که منافع جامعه ميزبان در روند اجراي توسعه گردشگری پايدار شهر نياسر لحاظ نشده و تا کنون اين صنعت منافع پايداري از توسعه گردشگري برای ساکنين محلي به ارمغان نداشته است.

یاری نامه: (منبع) http://fa.journals.sid.ir


Please provide full Credentials Infomation